מחטים וראשי פטיפון של JICO היפנית — בישראל רק בסאונד צ’ק. המדריך המלא: למה תקליטנים נשבעים בהם, איזה דגם מתאים לכם, וכמה זה עולה.
התשובה הקצרה
- לסקראץ’ ולתקלוט ויניל: JICO J44A 7 — 549 ש”ח — יורשו הרשמי של ה-M44-7 האגדי
- ל-DVS מקצועי (Serato/Traktor): JICO OMNIA J44A 7 DVS — 1290 ש”ח
- הפטיפון שמשלים אותם: Pioneer PLX-1000 — 4520 ש”ח
הסיפור: מהיצרנית של שור ליורשת שלה
JICO (Nippon Precision Jewel Industry) מלטשת מחטים ביפן מאז 1949 וייצרה במשך עשורים עבור המותגים הגדולים. כשה-M44-7 של שור ירד מהעולם, תקליטני הסקראץ’ נשארו בלי המחט שהגדירה את הז’אנר — ו-JICO מילאה את החלל עם סדרת J44: אותו DNA, ליטוש יפני, ועמידות שמחזיקה סטים שלמים של באטלים.
איזה דגם למי?
| דגם | ייעוד | מחיר |
|---|---|---|
| J44A 7 | סקראץ’, תקלוט ויניל, באטלים | 549 ש”ח |
| OMNIA J44A 7 DVS | תקליטני DVS עם Serato/Traktor — עקיבה מקסימלית | 1290 ש”ח |
שאלות נפוצות
מה מיוחד במחטי JICO היפניות?
JICO מייצרת מחטים וראשי פטיפון ביפן מאז 1949, והיא נחשבת ליצרנית העידית של מחטי DJ וסקראץ’. הראשים שלה ידועים בעקיבה יציבה, סאונד מלא ועמידות גבוהה במיוחד לסקראץ’.
כמה עולה ראש פטיפון JICO בישראל?
ראש J44A 7 — היורש הרשמי של ה-M44-7 האגדי של שור — עולה 549 ש”ח בסאונד צ’ק (יבוא בלעדי). גרסת ה-OMNIA DVS המקצועית עולה 1,290 ש”ח.
למה J44A 7 נחשב “יורש ה-M44-7”?
כששור הפסיקה לייצר את ה-M44-7 — מחט הסקראץ’ הנפוצה בעולם — JICO, שייצרה חלקים עבור שור במשך עשורים, המשיכה את הקו עם אותו אופי צליל ועקיבה, בייצור יפני מלא.
מתי מחליפים מחט בפטיפון?
מחט DJ חיה בערך 400–800 שעות נגינה (פחות בסקראץ’ אינטנסיבי). סימנים: צליל עמום, סיבילנטים מטושטשים או דילוגים — זה הזמן להחלפה, לפני שהוויניל נשחק.